Еще раз о пиве

Автор Igor66, Июнь 29, 2017, 20:06

« назад - далее »

0 Пользователи и 1 гость просматривают эту тему.

Андрей Праголюб

Это реинкарнация почившего Клуба Чешских Пивоваров. Тот же хозяин и тот же ассортимент чешского пива

mosbbts

Редко бываю согласен с результатами пивных дегустационных конкурсов, но в этот раз - целиком и полностью про разливное пиво.
Вот посмотрите на результаты недавнего престижного дегустационного конкурса «Золотой кубок Pivex» (Zlatý pohár Pivex):
Лушее разливное пиво - Гамбринус 10ка
Но оно лучшее не только на вкус, что оценивало жюри, но и на качество (т.е. самочувствие на следующий день, чего жюри не может оценить в принципе).
Гамбринус - это одно из лучших пив, что есть в Чехии. И настоящим ценителям чешского пива об этом не надо рассказывать дополнительно.
Вкус танковой 10ки Гамбринус - это эталон настоящего пивного вкуса в Чехии.
ЦитироватьПараллельно организаторы провели конкурс на звание лучшего разливного пива «Золотой бочонок» (Zlatý soudek). Здесь жюри оценивало 30 претендентов (20 образцов от крупных заводов и 10 – от минипивоварен).
Победителями были признаны:
Лучший лагер - Lobkowicz Premium ležák;
Лучшее легкое пиво (výčepní pivo) - Gambrinus Nepasterovaná 10;
https://www.vinegret.cz/277861/nazvany-luchshie-marki-cheshskogo-piva-v-2019-godu/
Про Лобковицкий лежак премиум тоже согласен - очень достойное.

Кстати, оценивать бутылочное пиво по мне - это несерьёзно и непрофессионально. Бутылочное/баночное - это плохой заменитель разливного пива. Вот здесь как раз вкус это главное. У бутылки/банки он никакой по сравнению со свежим разливным, лучше танковым.

capitan

Гамбринус - это классика, хорошо, что эксперты считают классику лучшей.

Андрей Праголюб

Согласен, отличное пиво. Особенно когда оно s tanku

mosbbts

#124
Сейчас, кстати, ресторан U SV. JAKUBA A FILIPA зазывает на (для них) новое танковое пиво - Гамбринус светлую 11ку по цене танковой 10ки (33 кроны/0,5л).
Танковый Гамбринус 11ка пока редкость для Праги, к сожалению, но очень достойная. Даже на экскурсии на пивовара Гамбринус в Пльзени Гамбринуса 11ки не было на дегустации.

11ку не так давно выдумал Свиянский пивовар, она очень хорошо прижилась на чешском рынке, и многие пивовары стали её варить наряду с классикой 10кой и 12кой, поскольку 11ка это уже лежак (в отличии от 10ки), и как правило менее крепкий чем 12ка, но с более выраженным вкусом, чем 10ка.
По сути, на варку 11ки нужно больше ячменного солода, чем для 10ки, поэтому она несколько крепче, плюс немного больше вылёживается - дозревает.

Они представляют это как самое важное событие в их ресторане за последние 30 лет, но это, конечно больше реклама.

Любителям Гамбринуса очень рекомендуется. Сам не дождусь, когда появится возможность продегустировать.

ЦитироватьJen jednou za třináct let se děje něco tak zásadního v životě naší / vaší restaurace, že se i téměř nedá najít dostatečně vhodný způsob, jak se o takovou událost s vámi podělit. A děje se tak právě nyní. Pro všechny milovníky zlatavého moku i pro náhodné ochutnávače nebo jen jedlíky kachen k obídku přichází obrovská změna (k lepšímu samozřejmě). S okamžitou platností jsme na čep umístili JEDENÁCTKU GAMBRINUS a naše tankové pivo tak získává další cenné body pro vás. Nový nepasterovaný Gambrinus je plnokrevný ležák, má však citlivě nastavenou hladinu alkoholu na 4.6%, takže sice výtečně chutná, ale nemusíte mít strach ani z bolesti hlavy a ani z toho, že vás druhý kousek složí...;) Nový nepasterovaný Gambrinus čepujeme z tanku, takže pivečko je u vás na stole stejně tak dobré, jak ho sládci v Plzni připravili - žádný tlačný plyn, žádné krkání a tlaky v bříšku...;) Nový nepasterovaný Gambrinus je prodáván pouze v restauracích (a ještě jen v těch pečlivě vybraných) a proto jej můžete ochutnat u nás, ale bohužel ne třeba ve frontě u pokladen v Albertu...;) Nový nepasterovaný Gambrinus můžete vlastně ochutnat i jinde, to pokud si necháte od nás načepovat porci zlatavé dobroty do speciálně k tomu určených PET lahví se zvýhodněnou cenou. Nový nepasterovaný Gambrinus má ještě jednu dokonalou vlastnost - jeho cenu jsme nechali stejnou, za kterou jste doposud byli zvyklí objednávat plzeňskou desítku. Srdečně vás zveme ke svatým na ochutnání a následně na další a další vychutnávání. Těšíme se na vás.
http://www.filipjakub.cz/215-u-p-g-r-a-d-e

Андрей Праголюб

Цитата: mosbbts от Апр. 02, 2019, 14:04
Сейчас, кстати, ресторан U SV. JAKUBA A FILIPA зазывает на (для них) новое танковое пиво - Гамбринус светлую 11ку по цене танковой 10ки (33 кроны/0,5л).
Танковый Гамбринус 11ка пока редкость для Праги, к сожалению, но очень достойная. Даже на экскурсии на пивовара Гамбринус в Пльзени Гамбринуса 11ки не было на дегустации.

11ку не так давно выдумал Свиянский пивовар, она очень хорошо прижилась на чешском рынке, и многие пивовары стали её варить наряду с классикой 10кой и 12кой, поскольку 11ка это уже лежак (в отличии от 10ки), и как правило менее крепкий чем 12ка, но с более выраженным вкусом, чем 10ка.
По сути, на варку 11ки нужно больше ячменного солода, чем для 10ки, поэтому она несколько крепче, плюс немного больше вылёживается - дозревает.

Они представляют это как самое важное событие в их ресторане за последние 30 лет, но это, конечно больше реклама.

Любителям Гамбринуса очень рекомендуется. Сам не дождусь, когда появится возможность продегустировать.

ЦитироватьJen jednou za třináct let se děje něco tak zásadního v životě naší / vaší restaurace, že se i téměř nedá najít dostatečně vhodný způsob, jak se o takovou událost s vámi podělit. A děje se tak právě nyní. Pro všechny milovníky zlatavého moku i pro náhodné ochutnávače nebo jen jedlíky kachen k obídku přichází obrovská změna (k lepšímu samozřejmě). S okamžitou platností jsme na čep umístili JEDENÁCTKU GAMBRINUS a naše tankové pivo tak získává další cenné body pro vás. Nový nepasterovaný Gambrinus je plnokrevný ležák, má však citlivě nastavenou hladinu alkoholu na 4.6%, takže sice výtečně chutná, ale nemusíte mít strach ani z bolesti hlavy a ani z toho, že vás druhý kousek složí...;) Nový nepasterovaný Gambrinus čepujeme z tanku, takže pivečko je u vás na stole stejně tak dobré, jak ho sládci v Plzni připravili - žádný tlačný plyn, žádné krkání a tlaky v bříšku...;) Nový nepasterovaný Gambrinus je prodáván pouze v restauracích (a ještě jen v těch pečlivě vybraných) a proto jej můžete ochutnat u nás, ale bohužel ne třeba ve frontě u pokladen v Albertu...;) Nový nepasterovaný Gambrinus můžete vlastně ochutnat i jinde, to pokud si necháte od nás načepovat porci zlatavé dobroty do speciálně k tomu určených PET lahví se zvýhodněnou cenou. Nový nepasterovaný Gambrinus má ještě jednu dokonalou vlastnost - jeho cenu jsme nechali stejnou, za kterou jste doposud byli zvyklí objednávat plzeňskou desítku. Srdečně vás zveme ke svatým na ochutnání a následně na další a další vychutnávání. Těšíme se na vás.
http://www.filipjakub.cz/215-u-p-g-r-a-d-e
Это как раз один из моих самых любимых кабаков, каждый приезд там отмечаюсь. И не по одному разу  ;D